Wednesday, February 14, 2007

het begin

Zondag 11 februari

We zijn woensdag aangekomen en hartelijk ontvangen door Meslissa, onze assistent en Riris, die het project begeleid vanuit Cemeti
De derde kunstenaar uit indonesie heet Handy Hermansiah, hij komt uit Bandoeng. Hij is heel stil en verlegen. Er zijn twee uitersten. De grootste groep kunstenaars in indonesie is heel sosiaal je stapt bij elkaar binnen en zecht, Ik wil jou spreken, je legt zoveel mogelijk bezoeken af hoe voller het huis hoe beter. We zijn langs de kunstenaar August suwake geweest, hij is zeker daar een goed voorbeeld van, zijn huis is altijd vol en gezellig. Handy Hermansiah is veel stiller en rustiger en voor ons een partner in crime voor wat betreft "De beroemde Hollandsche privicy" (Ironische uitspraak van Mella). In dit land zegt men geen nee, de deur staat altijd open, wat heel bijzonder is, bij bekende kunstenaars.We brengen dus iedereen de afelopen dagen een bezoekje en er is altijd veel tijd voor ons. Op Ingrids vraag aan Mella en Melissa, wat te doen als je echt geen tijd hebt kwamen de volgende oplossingen: Je loopt naar de keuken en zonder dat je gast het zient sla e met de Ulek (de vijzel) een paar keer in de lucht, de gast zal zich onprettig gaan voellen en vanzelf snel verdwijnen (we hebben al een vuizelgekocht.) Een andere mogelijkheid is wat hery maken in de keuken.
Deze zondag is de eerste dag zonder onze bezoeken. Ik ben de foto's aan het selecteren die ik gedurenden de Java Bali reis heb gemaakt.
Hieronder drie foto's uit de serie fruit.No comments: