Saturday, March 10, 2007

10 maart
Er is veel gebeurd, maar vooral veel te zien het wordt nu heel serieus.
Afgelopen week is ingrid een beetje ziek gewees, koorts, geleikertijd moesten de 6 beelden af die als schaal-model dienen voor de zes grote beelden
Eerst moest er een bedrijf worden gevonden die dat in een maand kan uithakken. Na veel onderhandelen neemt Beben de verantwoording en zoekt hout snijders.
nadat de beelden gemaakt waren moesten we zo snel mogelijk hout kopen. Hiervoor is een extra assistent voor ingrid ingehuurd diehet proces begeleid en helpt met het kopen van hout.
Het kopen van hout is al een belevenid op zich wat we nooit hadden willen missen. Het uitzoken van een houthandelaar die kan zagen. Het uitzoeken van de stammen die gebruikt gaan worden en daarna het keihard onderhandelen over de prijs en dan het betalen. Wekunnen hier maximaal 150 euro uit een automaat trekken en dat is een goed maand loon hier, na drie keer is je daglimiet op.
De briefjes zijn meestal 50.000 rupia, dat is vijf euro, een heel lastig iets al je voor veel geld hout gaat kopen. Er zijn elf stammen uitgezocht waar de zes beelden mee gemaakt gaan worden. de foto's zijn erg mooi ook zie je waar de beelden gemaakt gaan worden.
Het is soms moeilijk een houding te bepalen, of je niet schuldig te voelen, de prijs voor het uitvoeren van een beeld in zo'n mooi materiaal is voor ons relatief heel goedkoop, zeker als je de prijs van een normaal beeld van ingrid in nederland bekijkt. Maar hier is zo'n bedrag voor hout twee jaar inkomens en is dat moeilijk uit te leggen. Gelukkig kan Mella dat voor ons wel relativeren.
We hebben inmiddels ook schijvers voor de boekjes. Ingrid is al weer een stuk beter.
Ook mijn tafels zijn af en heel erg mooi, maar eerst veel foto's van het hout.de beelden en de werkplaats

No comments: